Salı, 02 Eyl 2014
İl Müftüsü PDF Yazdır e-Posta

Abdullah KAPLAN

İl Müftüsü

1951 yılında Şırnak İli Silopi ilçesinde doğdu. İlkokulu Silopi İlçesi Verimli Beldesinde okuduktan sonra 1966'da Mardin İHL'ye kaydoldu. 1972'de Adana İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 31.08.1972'de Bozöyük İlçesine İmam-Hatip olarak atandı.

1977'de başladığı Konya Yüksek İslam Enstitüsünü 1981'de tamamladı. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Müftülük, Vaizlik sınavını kazanarak 15.12.1981'de Silopi İlçemize Müftü olarak atandı.

1991 yılında Şırnak Müftülüğüne atanan İl Müftümüz kendi isteğiyle tekrar Silopi İlçemize İlçe Müftüsü olarak atandı.

Cizre İlçe Müftülüğünde de bir süre İlçe Müftüsü olarak görev yaptıktan sonra tekrar Silopi İlçe Müftülüğüne atandı.

İl Müftümüz Abdullah KAPLAN, Aralık 2006 yılında Şırnak İl Müftüsü olarak atandı. İl Müftümüz halen bu görevini sürdürmektedir.

cocuk ilim

abdest namazdua namazkil ilmihal